top of page

Suorahaku – Löydämme tuloksen tekijät

Parhaiten menestyvät ne yritykset, joilla on parhaat osaajat. Miten nämä parhaat osaajat löydetään?


Kysyimme Research-osastoltamme, miten he näkevät onnistuneen suorahakuprosessin ja näin he vastasivat:


Toimeksiannon alkaessa teemme asiakkaan kanssa tarkan tehtävämäärityksen, jotta asiakastarve on täysin selkeä. Näin varmistamme suorahakuprosessin oikean suunnan heti alkumetreillä. Tämän jälkeen lähdemme kartoittamaan kokonaisuutta ja löydämme eri menetelmien avulla tehtävään sopivimmat ehdokkaat. Ennen ehdokassoittojen käynnistämistä käymme kandidaatit vielä asiakkaan kanssa läpi varmistaaksemme, ettemme lähesty esimerkiksi asiakkaan tärkeitä yhteistyökumppaneita. Tämän jälkeen olemme yhteydessä potentiaalisimpiin ehdokkaisiin ja kerromme heille lyhyesti minkälaisesta rekrytoivasta yrityksestä ja tehtävästä on kyse sekä mitä tausta- ja osaamisvaatimuksia rooliin kohdistuu.


Kiinnostuneiden potentiaalisten ehdokkaiden kanssa sovimme jatkokeskustelut, joista vastaa aina hakuvastuullinen konsulttimme. Haastatteluiden kautta jatkoon valikoituu tietty määrä avoimesta tehtävästä kiinnostuneita oikeanlaisen taustan omaavia ehdokkaita.


Toisen vaiheen haastatteluihin edetään konsultin asiakkaalle laatiman ehdokasesittelyn kautta, jonka perusteella asiakas valitsee jatkokeskusteluihin tietyn määrän kandidaatteja. Viimeisen vaiheen keskusteluissa asiakkaan tehtävänä on avata vielä tarkemmin toimintaympäristöä ja tehtävän sisältöä sekä vahvistaa entisestään rekrytoivaan yhtiöön ja rooliin liittyviä vetotekijöitä.

Lopussa asiakkaan vastuu on kahdenlainen: valita henkilö, jonka persoonallisuus ja arvot istuvat parhaiten omaan organisaatioon sekä mahdollistaa uuden työntekijän onnistuminen uudessa tehtävässä. Tällöin lopputuloksena on motivoitunut yhtiöön sitoutunut työntekijä ja tyytyväinen asiakas.


Hakuprosessin läpinäkyvyys varmistetaan hyvällä viestinnällä asiakkaan suuntaan; säännöllisen ja laadukkaan raportoinnin avulla asiakas on koko ajan tietoinen hakuprosessin kulusta ja sen tulevista askelista. Tyypillisesti hakuvastuullinen konsultti vastaa kaikesta viestinnästä ehdokkaiden suuntaan koko toimeksiannon ajan.


Researcher-tiimimme tekee aktiivisesti töitä löytääkseen eri työkalujen avulla parhaat osaajat kuhunkin hakuun. Työssä pääsee käyttämään sekä salapoliisin taitoja että luovuutta, jotta parhaimmat ja potentiaalisimmat ehdokkaat löydetään markkinoilta.


Onko yrityksessäsi hyödynnetty suorahakupalvelun tarjoamia mahdollisuuksia?bottom of page